četvrtak, 17. maj 2018.

Nikodijević: Beograd od 18. do 20. maja centar svetske košarke

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević najavio je danas da se za predstojeći Fajnal for Evrolige u košarci očekuje više od 15.000 turista u Beogradu, koji će od 18. do 20. maja biti centar svetske košarke. 

On je, gostujuću u jutarnjm programu TV „Pink”, istakao da su karte za 17.000 mesta u „Štark aereni” rasprodate, kao i da više nema smeštajnih kapaciteta u Beogradu. 

Nikodijević je dodao da je samo do utorka bio prijavljen 81 čarter let, da se očekuje najviše navijača Fenerbahčea, njih oko 8.000, dok su neki navijači smeštaj potražili i u Novom Sadu.

Za vikend, oči celog sveta biće uprte u „Štark arenu”, koja je konačno uređena prema svim standardima, naveo je Nikodijević, podsetivši da je od otvaranja 2004, Arena prvi put dobila svu prateću opremu. 

– Arena konačno ima „medijsku kocku” u trajnom vlasništvu, led rasvetu i prvoklasno ozvučenje. Sve smo završili na vreme i dobili smo pohvale od Evrolige, a što je najvažnije sva oprema ostaje Beograđanima za buduće manifestacije – istakao je predsednik gradskog parlamenta i zaključio da nikada tako zahtevan sportski događaj nije organizovan u Beogradu. 

On je istakao da se u Beogradu očekuju istinske legende evropske košarške, kao i veliki broj NBA skauta. Nikodijević je iz navijačkog ugla istakao da bi voleo da naš proslavljeni trener Željko Obradović osvoji 10 evropsku titulu, i to baš u Beogradu, ali kada su ekipe u pitanju, njegove simpatije su okrenute Real Madridu. 

Proslavljeni domaći košarkaš Goran Grbović je ukazao da je finale Evrolige najveći takmičarski košarkaški događaj u Evropi, kao i da su se sve četiri ekipe zasluženo našle na finalnom turnirom.  

On je podsetio da ove godine proslavlja 30 godina od učešća na svom prvom Fajnal foru, kada je Partizan osvojio treće mesto.