četvrtak, 14. jun 2018.

Radojičić: Nastavlja se akcija „Bebi parking mesto” – donacije važne za zdravstvene ustanove

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovali su danas uručenju donacije „Parking servisa” za tri porodilišta u Beogradu. Ugovore o donaciji medicinske opreme potpisali su direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković, v.d. direktora GAK „Narodni front” Željko Miković, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS Aleksandar Stefanović i v.d. direktora KBC „Zvezdara” Petar Svorcan.

Novac za donaciju obezbeđen je akcijom „Bebi parking mesto” Javnog preduzeća  „Parking servisa” koja je pokrenuta 2017. godine u blizini tri beogradska porodilišta. Sredstvima dobijenim plaćanjem parkiranja na ovim posebno obeleženim mestima obezbeđena je medicinska oprema.

Gradonačelnik Radojičić rekao je novinarima u GAK „Narodni front” da je donacija vredna 2,5 miliona dinara, te da je „Parking servis” na društveno odgovoran način opredelio novac i kupio nešto od opreme za tri ginekološke klinike. „Narodni front” je dobio sondu za ultrazvučni aparat, Ginekološka klinika pri KCS je dobila dva stola za poluintenzivnu negu, a porodilište na Zevzdari je dobilo pokretnu lampu za operacionu salu.

– Nastavićemo ove akcije jer se pokazalo da je inicijativa odlična. U narednom periodu ćemo opredeliti još neka mesta i ovu donaciju povećati. Dogovorićemo se koja će to mesta biti i pri kojim ustanovama u zavisnosti od pozicije i zone. Donacije su veoma važne za funkcionisanje zdravstvenih ustanova. Ja ću se kao gradonačelnik baviti i drugim stvarima, ali sigurno ću i dalje imati u fokusu zdravstveni sistem i sa ministrom Lončarom ću dati svoj maksimum u unapređenju zdravstvenog sistema u Beogradu – naglasio je Radojičić.

Andrija Čupković rekao je da je „Parking servis” kao društveno odgovorno preduzeće sa rukovodstvom grada dogovorilo da u narednom periodu uradi veliku analizu zoniranog područja, kako bi se pomoglo i ostalim zdravstvenim ustanovama. 

– Osim đačkog parking mesta, uveli smo i bebi parking mesto pre godinu dana, time pokazujemo da nam je bezbednost mališana u saobraćaju veoma važna, a to ćemo raditi i u narednom periodu – naveo je Čupković.

V.d. direktora GAK „Narodni front” Željko Miković rekao je da je ovom donacijom rešen jedan problem, te da je dobijena nova 4D sonda, čija je cena oko 900.000 dinara. 

– Mi smo u poslednjih deset godina sondu koju smo imali potpuno potrošili radeći na 100.000 pregleda. Ona godišnje uradi oko 9.000 pregleda, to su pregledi komplikovanih trudnoća, pregledi žena sa tumorima, dakle sonda koja nama rešava suštinska i najvažnija pitanja. Obnavljanjem ove opreme ponovo smo u mogućnosti da to radimo kvalitetno i kako treba – objasnio je Miković.