sreda, 10. oktobar 2018.

Promocija Beograda u Podgorici

Prezentacija aktuelne turističke ponude Beograda, u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije i kompanijom „MTel”, održana je hotelu „Hilton” u Podgorici.

Kako se navodi u saopštenju TOB-a, na događaju su bili predstavnici Vlade Republike Crne Gore, Privredne komore Crne Gore, zvaničnici Grada Podgorice i privrednici u turizmu. Goste je prvo pozdravio Zoran Bingulac, ambasador RS u Podgorici, istakavši dobre i uspešne odnose između dve zemlje u ekonomiji i posebno u turizmu. 

Prisutnima se zatim obratila Željka Radak Kukavčić, direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, koja je govorila o uspešnoj saradnji turističkih organizacija na trećim i prekookeanskim tržištima, a zatim Nina Pajović iz Turističke organizacije Podgorice.

Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, predstavio je ponudu srpske prestonice za goste iz Crne Gore u narednom periodu: manifestacije, festivale, kulturne događaje, kao i ponudu za novogodišnje i božićne praznike. Predstavljeni su i novootvoreni smeštajni kapaciteti, turistički programi i drugi segmenti ponude za gradski odmor u Beogradu.

 Gosti iz Crne Gore su u porastu od šest odsto u dolascima i 10 odsto u ostvarenim noćenjima u Beogradu od početka godine, sa tendencijom daljeg rasta.