petak, 22. mart 2019.

Prelepljeni saobraćajni znaci na Starom gradu

Grupa huligana prelepila je danas petnaestak saobraćajnih znakova u zoni A na opštini Stari grad čime je nanela štetu, pre svega građanima koji žive u toj zoni, ali i JKP „Parking servis”. 

Prema rečima direktora ovog javnog preduzeća Andrije Čupkovića, ukoliko ne postoji saobraćajna signalizacija, građani koji dolaze u tu zonu nemaju obavezu plaćanja parkinga, kao ni obavezu vremenskog ograničenja od 30 minuta. 

– Time je najveća šteta napravljena građanima rezidentima koji tu žive, jer im je onemogućeno da se parkiraju pošto su njihova mesta popunjena – precizirao je Čupković.

On je pojasnio da ako nema znaka, nema plaćanja, a zona je uvedena upravo zbog rezidenata i na taj način oni najviše gube. 

Čupković je dodao da je policiji prijavljeno šta se desilo, kao i da očekuje od nadležnih organa da reaguju, a na lice mesta došla je i Komunalna policija.

– Reč je o nedopustivom ponašanju kada neko ometa naše sugrađane u normalnim dnevnim aktivnostima. Maksimalno osuđujemo ovaj varvarski čin, jer na ovaj način niko ne dobija, a gube svi građani Beograda – zaključio je Čučković.