petak, 19. april 2019.

Provera i popravka bicikala u garaži „Obilićev venac”

Svi biciklisti  će sutra moći od 10 do 12 časova da posete  prvu Kliniku za bicikle u garaži „Obilićev venac”, na petom nivou, gde će imati priliku da besplatno provere stanje svojih dvotočkaša i urade na njima sitne popravke, saopšteno je iz JKP „Parking servis”.

U garaži biće kontrolisana ispravnost  i dopumpavanje guma, ispravnost upravljačkog dela bicikla, podešavanje  volana i viljuške i slično.

Direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković rekao je da je društveno-odgovorno poslovanje „Parking servisa” jedna od važnih stavki poslovanja ovog preduzeća.

–Postavili smo visoke standarde kada je naše društveno-odgovorno poslovanje u pitanju i konstantno radimo na tome da budemo još bolji. „Obilićev venac” je prošle godine dobio sertifikat Parksmart i prva je sertifikovana garaža u Evropi sa epitetom zelene garaže. Sada smo konkurisali i za nagradu Evropske asocijacije parkirališta u kategoriji rekonstruisanih garaža. Klinika za bicikle je samo još jedna od novina koju ćemo od sada periodično organizovati u ovoj garaži. Nastavićemo sa promocijom alternativnih vidova prevoza u sklopu akcije „Parkiraj i bicikliraj“, koju smo ove godine započeli uvođenjem većeg broja dvotočkaša, ali i dečjih bicikala u našem biciklističkom voznom parku, kao i mogućnošću da porodica sada za jedno parkirano vozilo preuzima čak četiri bicikla – dva za odrasle i dva za decu – rekao je Čupković.

Od ove sezone, „Parking servis” će periodično organizovati Kliniku za popravku bicikala i na drugim objektima.

Iz ovog preduzeća podsećaju da je u okviru akcije „Parkiraj i bicikliraj” korisnicima koji parkiraju u garaži „Obilićev venac” i na parkiralištima „Ada Ciganlija”, „Milan Gale Muškatirović” i „Sava centar” na raspolaganju besplatno korišćenje bicikala za decu i odrasle. Nakon što parkiraju vozilo, mogu da preuzmu na korišćenje čak četiri bicikla. Bicikle mogu da preuzmu na privremeno korišćenje svakoga dana od 9 do 21 čas.

„Parking servis“ ovom akcijom i zamenom jednog vozila u saobraćaju sa biciklima za celu porodicu utiče i na očuvanje životne sredine i razvoj biciklističkog saobraćaja.