četvrtak, 26. mart 2020.

Uspostavljena nacionalna platforma za prijavu volontera

Vlada Republike Srbije uspostavila je nacionalnu platformu za prijavu volontera na adresu: www.budivolonter.gov.rs.

Pozivaju se svi građani koji ne spadaju u rizičnu grupu i žele da pomognu najstarijim sugrađanima i drugim rizičnim grupama stanovništva da se prijave, jer su solidarnost i empatija prema najugroženijima ključne u toku trajanja pandemije virusa korona i „samo zajedno možemo da pobedimo”.

Zainteresovani građani mogu da se prijave na dva načina – popunjavanjem prijave na sajtu: www.budivolonter.gov.rs ili besplatnim pozivanjem kontakt-centra COVID-19 na broj 19819, svakog dana od 8 do 22 časa. Nakon što nadležne službe odobre prijavu, volontere će kontaktirati gradski i opštinski centri sa detaljnim uputstvima i prvim zadacima.

Sve podnete prijave zainteresovanih građana koji žele da pomognu i budu volonteri će se proveravati, kako bi se sprečila i najmanja zloupotreba. 

Nacionalnu platformu za prijavu volontera „Budi volonter” realizovali su Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, u saradnji sa platformom „Srbija stvara”, a uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP).

Spot „Budi volonter” može se preuzeti na sledećem linku: https://youtu.be/OkrLme-tE2M