utorak, 12. januar 2021.

Produženo radno vreme dnevnih centara za prihvat beskućnika

Radno vreme dnevnih centara za beskućnike je u dogovoru sa Crvenim krstom produženo za sat vremena zbog hladnog talasa i najavljenih temperatura ispod nule, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

– Budući da je prosečno zadržavanje korisnika oko sat vremena, u uslovima pogoršanih vremenskih prilika rad dnevnih centara produžili smo na tri sata. Novo radno vreme počinje od srede, 13. januara, i to u Dnevnom centru u Solunskoj 14, Stari grad, u periodu od 12 do 15 časova, i u Dnevnom centru u Sazonovoj 119 na Vračaru, u periodu od 10 do 13 časova. U ovim objektima beskućnici mogu da dobiju topli obrok, napitke i pakete odeće (u Solunskoj mogu i da se okupaju), kao i potrebne informacije o smeštaju u Prihvatilište za odrasla i stara lica. Od otvaranja ovih objekata 242 lica su koristila usluge dnevnih centara. Svako lice koje se zatekne na ulici u stanju hitne socijalne potrebe biće adekvatno zbrinuto. Biće mu obezbeđen smeštaj, hrana, odeća i odgovarajuća nega, nikog nećemo ostaviti na ulici – rekla je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu dao je nalog ustanovama socijalne zaštite da budu u stanju pripravnosti, da hitno stave u punu funkciju sve kapacitete, te da po potrebi organizuju dežurstva, kako bi se na adekvatni način odgovorilo na potrebe ugroženog stanovništva.