nedelja, 2. maj 2021.

Radojičić: Poštujmo veru i pridržavajmo se epidemiolških mera

Poruka Beograđanima za uskršnje praznike je da sa lepim mislima i željama, svako prvo krene od sebe, da sa verom živimo poštujući ljude oko nas, ali i da se pridržavamo epidemioloških mera jer ćemo tako pobediti svako zlo, istakao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić gostujući na TV Prva.

Kada je reč o poštovanju epidemioloških mera u vreme ovih praznika, Radojičić je naglasio da ga posebno brine okupljanje u zatvorenom prostoru, a tu je pitanje i današnjih liturgija i broja okupljenih ljudi, te da je tu veliki rizik za ljude koji nisu vakcinisani. 

– I na otvorenom prostoru treba biti oprezan i zato je i bila preporuka da se ljudi okupljaju u okviru porodice kako bi se smanjio rizik. Realno je bilo očekivati da će doći do nekog stepena opuštanja, ali mislim da je za to suviše rano. Zato svima savetujem da budu oprezni i dalje. Apel je za vakcinaciju pogotovo je upućen mladim ljudima – rekao je gradonačelnik.

On je istakao da je optimista, ali i da racionalno i razumno sagledava sve okolnosti, te da nema dilemu da ćemo sigurno pobediti ovaj virus. Istakao je zahvalnost građanima Beograda koji su se odgovorno ponašali skoro godinu i po dana. 

Govoreći o stanju beogradskih izletišta posle jučerašnjih prvomajskih proslava, gradonačelnik je naglasio da radnici komunalnih službi rade i za praznike.

– Na terenu je 450 radnika iz „Gradske čistoće”, 200 radnika „Zelenila”, tu su i  radnici drugih javnih i javno komunalnih preduzeća, a zahvaljujući njihovom radu grad tokom praznika funkcioniše redovno. Po nekoj statistici svaki čovek kada ode na izletište napravi prosečno skoro jedan kilogram raznog otpada. Zato svi zajedno moramo voditi računa o prirodi i podizati svest o njenom očuvanju – istakao je gradonačelnik dodajući da građani treba da vode računa bez obzira na to što gradske službe rade svoj posao. 

On se, kada je reč o Uskrsu, prisetio reči oca Tadeja „Kakve su vam misli takav vam je i život” i dodao da to treba da bude vodilja za svakog čoveka, ne samo u ovim prazničnim danima.