nedelja, 4. jul 2021.

Vesić: Večeras u Beogradu nastupa jedna od najvećih svetskih operskih diva Elina Garanča

Zamenik gradonačelnika objavio je da večeras u Beogradu nastupa jedna od najvećih svetskih operskih diva Elina Garanča.

– Elina Garanča, jedna od najvećih operskih diva današnjice, ne voli da je zovu zvezdom, što ona svakako jeste. „To se može u tenisu, ali ne i u umetnosti”, objašnjava svoj stav. Beogradska publika imaće priliku da čuje najvećeg mecosoprana današnjice uz izvanredne soliste, dirigenta i orkestar Srpskog narodnog pozorišta – istakao je Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

Istakao je da Beograd ovim koncertom pokazuje da ima ambiciju i potencijal da postane centar operske umetnosti u ovom delu sveta.

– Elina Garanča će večeras pevati „Karmen” u koncertnoj verziji opere. Garanča se smatra najboljom Karmen u svetu u poslednje tri decenije, a tu titulu letonska operska zvezda stekla je nakon velikih uspeha sa ovom ulogom u Kraljevskoj operi Kovent Garden u Londonu i Metropoliten operi u Njujorku. Odlikuju je svetli i živopisno čist glas, besprekorna elegancija i perfekcionistički pristup, a nastupa sa najvećim solističkim i dirigentskim imenima današnjice, uz najbolje svetske orkestre – kazao je zamenik gradonačelnika.

Podsetio je da će večeras Beograd na otvorenom stadionu Tašmajdana, u okviru BELEF-a, a pod sloganom „Beograd živi” uživati u koncertnoj verziji opere „Karmen” Žorža Bizea, sa najlepšim arijama.

– Naše mlade operske zvezde imaće priliku da nastupe sa velikom svetskom divom. Večeras nas čeka spektakl na Tašmajdanu, zato što Beograđanke i Beograđani zaslužuju najbolje svetske zvezde da nastupaju u našem gradu. U februaru je nastupao Njujork siti balet, a sada Elina Garanča. Uvek ću se truditi da bude tako, jer Beograd je svet – istakao je Vesić.