петак, 27. март 2020.

Нови пункт за давање крви у Земуну

Црвени крст Београда саопштио је да ће се од понедељка отворити нови пункт за давање крви на општини Земун, који ће се налазити у општинским просторијама ове организације, Савска 2 у Земунском парку. На пункту ће се прикупљати крв радним даном од 7 до 16 часова. Наиме, пункт у КБЦ „Земун” неће радити док траје ванредна ситуација, већ ће служба трансфузије овог клиничко болничког центра прикупљати крв од грађана у поменутим просторијама Црвеног крста Земун.

Током овог викенда одржаће се акције давања крви и то сутра у Тржном центру „Бањица”, Паунова 24, у трансфузиолошком аутобусу од 10 до 15 часова, затим у недељу у Новом Београду, Храм Светог Великомученика Димитрија, у трансфузиолошком аутобусу од 11 до 15 часова. Истог дана крв ће се прикупљати и у Сурчину, Дом здравља Добановци, Маршала Тита 11, од 9 до 11 сати.

Позивају се грађане да дођу на акције давања крви. Термини организованих акција давања крви у Београду могу се наћи на сајту Црвеног крста Београд www.crvenikrst011.org.rs, а за више информација грађани се могу обратити организацијама Црвеног крста по општинама.

Из Црвеног крста Београда подсећају на информацију из Министарства здравља да се прикупљање крви наставља у свим овлашћеним установама према планираном распореду јер су крв и компоненте стално потребни пацијентима.