петак, 4. новембар 2016.

Весић: Отвaрaњe сквeрa Мoмe Кaпoрa 10. дeцeмбрa

Градски менаџер Горан Весић најавио је отварање сквера Моме Капора за 10. децембар. Уређење ове локације почело је јуче у присуству супруге нашег познатог писца Љиљане Капор, а претходило му је преименовање дела Мачванске у Улицу Моме Капора и одржавање „Моминог круга” на овом простору на Врачару. До пре годину дана на овом месту постојала је бензинска пумпа.

Према Весићевим речима, мали сквер ће носити Момино име и тако подсећати на њега и на све оно што је значио за Београд. 

Како је навео, идеја је наишла на велико одобравање, како супруге нашег познатог писца Љиљане Капор тако и грађана из околних зграда, који су се сагласили око коначног решења, а на овај начин сви ће моћи да кажу да су учествовали у томе како ће овај простор убудуће изгледати.

Решењем је предвиђено да се на скверу налазe „школице”, које су чест мотив на сликама Моме Капора, јер се скачући по „школицама” може отићи у детињство. 

Овај сквер би требало да буде место одмора и игре најмлађих и место сећања на Мому Капора. Осим „школица” од плавог мермера, радови подразумевају и постављање гранитних клупа из једног дела, чврстих застора око читавог сквера, травног бусена и декоративног зеленила.