ponedeljak, 23. maj 2016.

Andreja Mladenović podržao akciju dobrovoljnog davanja krvi

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović podržao je danas akciju dobrovoljnog davanja krvi koju organizuje Institut za transfuziju krvi Srbije. Ovu dragocenu tečnost on je dao u autobusu koji se od danas nalazi na parkingu ispred Narodne skupštine u delu ka Dečanskoj ulici. 

–U saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Srbije došli smo do rešenja da se na parkingu ispred Narodne skupštine postavi transfuzioni autobus. Na taj način dobrovoljni davaoci krvi i oni koji su zainteresovani mogu u ovom autobusu da daju krv i na taj način pomognu svima onima kojima je pomoć potrebna – istakao je Andreja Mladenović.

On je naglasio da se iz godine u godinu u Beogradu povećava broj dobrovoljnih davalaca krvi i pozvao sve redovne davaoce da nastave sa ovom svojom humanom aktivnošću, a sve one koji do sada nisu davali krv da to urade jer je to nešto što će im oduzeti desetak minuta, a pomoć je neprocenjiva za one kojima to znači život.

Direktor Instituta za transfuziju krvi Srbije Gradimir Bogdanović  rekao je da je našim sugrađanima omogućeno da na ovoj novoj lokaciji daju krv i dodao da je Skupština grada uložila veliki napor i pomogla da se transfuzioni autobus postavi na ovom mestu.

– Ovo je mesto gde će veliki broj sugrađana moći da priđu i u komfornim uslovima bezbedno daju krv. Svakog radnog dana od 10 do 16 časova ovde će biti ekipa Instituta za transfuziju krvi Srbije i sugrađani će moći da daju krv na ovoj novoj lokaciji – rekao je Bogdanović.