ponedeljak, 23. maj 2016.

Grad Beograd motiviše proizvodnju organske hrane

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević otvorio je danas konferenciju „Hrana za život”  na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i tom prilikom rekao da Grad Beograd motiviše proizvodnju organske hrane, te naglasio važnost promovisanja zdravog stila života.

– Ovakvim inicijativama studenata Grad Beograd daje punu podršku. Važno je da objasnimo i naučimo nove generacije o važnosti zdravih stilova života i zdrave ishrane. Sa ekonomskog aspekta Grad Beograd motiviše proizvodnju organske hrane, kako putem raznih obuka preko Sekretarijata za privredu tako i davanjem konkretnih finansijskih sredstava i podsticaja. Važno je da ljudi sa rubnih opština Beograda proizvode organsku hranu jer je u pitanju hrana sa  dodatom vrednošću, hrana koja je tražena u zemljama regiona i zapadne Evrope, pogotovo u Austriji i Nemačkoj, i hrana koja ima svoju cenu – istakao je Petronijević.

Projekat „Hrana za život” pokrenuli su studenti medicine, veterine, prava i ekonomije u cilju podizanja svesti o zdravom životu.

Petronijević je dodao da sa medicinskog aspekta moramo sagledati sve prednosti zdrave ishrane i zbog toga je Grad Beograd zahvalan studentima koji žele da se fokusiraju na ovu problematiku i na taj način promovišu ovakve proizvode u budućnosti, kao i da se na isti način se bore za zdraviju naciju.