sreda, 25. maj 2016.

Otvoren Treći festival međugeneracijske saradnje „Okej”

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prisustvovali su danas otvaranju Trećeg festivala međugeneracijske saradnje  „Okej”, koji se od 24. do 27. maja održava u Dečjem kulturnom centru. 

Festival je prilika da se jača međugeneracijski odnos u kojem mladi uče od starijih i zajedno doprinose zajednici i svome gradu, istakla je sekretarka Stanisavljević. 

Ona je za Beoinfo podsetila da Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku prema našim najstarijim  sugrađanima. 

– Za protekle dve godine uspeli smo da otvorimo četiri nova kluba za starije osobe, dok su dva kluba u potpunosti renovirana. Takođe je otvoren Kreativno-edukativni centar u Svetogorskoj ulici, što pokazuje jasnu nameru ove gradske vlasti da se socijalna politika sprovodi svaki dan i na konkretnim primerima – istakla je Stanisavljevićeva. 

Ovogodišnju manifestaciju organizuju Dnevni centri i klubovi Gerontološkog centra „Beograd” uz podršku Grada Beograd i saradnju sa partnerima iz lokalne zajednice. Cilj festivala je unapređenje međugeneracijske tolerancije i empatije kroz kulturu, lokalne radionice, izložbe, revije, muziku i druge zajedničke aktivnosti. 

Događaju je prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.