ponedeljak, 20. jun 2016.

Ekipe „Zelenila” saniraju posledice nevremena

Zbog jake oluje koja je sinoć oko 23 sata zahvatila Beograd, ekipe JKP „Zelenila– Beograd” imale su veliki broj intervencija.

Olujnim vetrom najviše su pogođene opštine Novi Beograd, Zemun, Surčin i Palilula, kao i stambena naselja duž tokova reka – Borča, Ovča, Kotež i Ostružnica.

U toku noći, pet ekipa Operativnog tima za hitne intervencije saniralo je prelomljena stabla i grane na 56 lokacija širom Beograda.

Radnici JKP „Zelenilo – Beograd” danas na širem području grada nastavljaju da otklanjaju posledice olujnog nevremena. Do dvanaest  časova izvršeno je još 29 intervencija, a trenutno je 12 ekipa „Zelenila” na terenu.. Ekipe će nastaviti radove dok god za to bude potrebe.
Intervencije su vršene na nekoliko lokacija na kojima su delovi stabala padali na elektrovodove. „Zelenilo” je intervenisalio noćas u Ulici cara Dušana u Zemunu, kada se sa objekta odvalio limeni krov i pao preko stabala i na ulicu. Na Košutnjaku, u Paunovoj ulici, na Topčiderskom putu, u Krajiškoj i Užičkoj ulici, stabla su pala na kolovoz, a ekipe „Zelenila” su u najkraćem roku izašle na teren i omogućile nesmetano odvijanje saobraćaja.

Na nekoliko lokacija zabeležena je šteta na parkiranim automobilima. Na Karađorđevom trgu u Zemunu stablo je oštetilo tri automobila, dok su u Radničkoj ulici oštećena dva automobila, kada se prelomilo stablo četinara.

Centar za informisanje „Zelenila” do 12 časova primio je 120 prijava za intervencije.

Sugrađani mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu Centru za informisanje JKP „Zelenilo – Beograd” radnim danima od 7.30 do 15.30 časova na broj telefona 2630-506, a posle tog vremena dežurnoj službi JKP „Zelenilo – Beograd”,  Bulevar vojvode Mišića 85a, na telefon 2650-683. Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a. Operativni tim za hitne intervencije dežura 24 časa.