ponedeljak, 18. jul 2016.

Nikodijević: Novim rešenjima obezbeđujemo kvalitetniji prigradski prevoz

Današnja sednica Skupštine Beograda bila je izuzetno važna jer je doneto niz važnih odluka, ocenio je predsednih gradske skupštine Nikola Nikodijević.

Jedna od tih tačaka je usvajanje projekta javno-privatnog partnerstva u prigradskom i lokalnom prevozu. 

– Povećan je broj linija, propisan je standard komfora vozila, ali i bezbednosti putnika. Namera nam je bila da žitelji prigradskih naselja imaju isti prevoz kao i oni iz centralnih gradskih opština, jer Beograđane ne delimo na kategorije – istakao je Nikodijević.

Predsednik Skupštine grada je ponovio i da se novim planovima detaljne regulacije, za koje je danas dato zeleno svetlo da se rade, pokriva planski skoro čitav Beograd. To je uslov da se Beograd razvija i privlače strane investicije.

– Svim odlukama koje donosimo grad pokazuje da se radi svakog dana kako bi Beograđani živeli bolje. Mnogo se vremena ranije gubilo i taj luksuz više sebi ne želimo da dozvolimo – naglasio je Nikodijević.

On se osvrnuo na jutrošnje proteste i naveo da će se u demokratskom društvu drugačije mišljenje uvek uvažavati jer je dijalog osnovno civilizacijsko sredstvo komunikacije. 

– Međutim, nasilje ne sme da bude način komunikacije jer je našoj zemlji dosta podela i primene sile. Simptomatično je da uvek u trenutku kada naša zemlja napreduje i dobija pohvale iz čitavog sveta, postoji neko ko ovde to želi da onemogući ili baci senku na to – kazao je Nikodijević.

On je zahvalio svim odbornicima koji su danas učestvovali u radu Skupštine grada i na taj način pokazali čvrsto opredeljenje da se Beograd dalje unapređuje.