nedelja, 28. avgust 2016.

Vesić: Rekonstrukcija Ulice cara Nikolaja II na zahtev građana i predsednika opštine Vračar

Grad Beograd je izdvojio 25 miliona dinara za rekonstrukciju Ulice cara Nikolaja II, a odluka da se nastavi sa radovima u delu od Maksima Gorkog do Mileševske doneta je na zahtev građana i predsednika opštine Vračar dr Milana Nedeljkovića, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

– Radovi će biti gotovi do 31. avgusta, dužina deonice planirane za rekonstrukciju iznosi 580 metara, a okvirna vrednost radova je 25 miliona dinara – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, radovi podrazumevaju izradu nove kolovozne konstrukcije, delimičnu zamenu kamenih slojeva, izradu nosećeg i habajućeg sloja asfalta, pretres ivičnjaka, regulisanje i po potrebi izmeštanje objekata.

Na ovoj deonici su veći radovi izvođeni 2003. godine, u poslednjih sedam godina intenzivno se krpe udarne rupe i regulišu objekti. Kolovoz je izgubio osnovnu niveletu, asfaltni zastor dotrajao.

JKP „Beograd put” je pre toga, po nalogu Direkcije za puteve, izvodio radove u Cara Nikolaja II, na potezu od Makenzijeve do Ulice Maksima Gorkog. Urađena je kompletna rekonstrukcija, što podrazumeva zamenu kolovozne konstrukcije površine 1.400 kvadratnih metara, zamenu i regulisanje objekata i pretres ivice u dužini od 100 metara. Vrednost radova koji su trajali od 2. do 4. jula je 10.000.000 dinara.