sreda, 31. avgust 2016.

Manifestacija „Starost za mladost” u subotu na Adi Ciganliji

Sportska manifestacija „Starost za mladost”, u organizaciji udruženja „Senior” i Srpskog saveza za rekreativni sport osoba sa invaliditetom, biće održana u subotu, 3. septembra na Adi Ciganliji uz podršku Grada Beograda.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da je ova manifestacija prilika da se organizuje druženje mladih i starijih sugrađana, a da će na takmičenjima u raznim disciplinama svi učesnici sigurno biti pobednici, bez obzira na rezultate. 

– Drago mi je da u ime Grada Beograda mogu da podržim ovu akciju. Važno je da naše najstarije sugrađane motivišemo da se bave sportom, a isto važi i za najmlađe. Grad Beograd je u svojoj strategiji, uz školski sport koji je prioritet, pažnju usmerio i na rekreativni sport, a ovakvim manifestacijama, kojih ima sve više, želimo da motivišemo najstarije sugrađane da provode vreme u prirodi i da se rekreiraju. Naši stariji sugrađani su izgradili ovaj grad i ovu zemlju i ovo je najmanje što možemo da uradimo za njih – istakao je Petronijević. 

Predsednik Saveza za rekreativni sport za osobe sa invaliditetom Nino Manojlović istakao je da za sada postoji oko 50 prijavljenih učesnika, kao i da će biti organizovana takmičenja u šutiranju trojki, šutiranju na gol, boćanju, pikadu, kao i da će sve biti adaptirano prema mogućnostima učesnika. 

– Ekipe će biti mešovite od po pet takmičara, a svi zainteresovani mogu da se prijave do pola sata pre početka takmičenja, koje je zakazano za 10 časova na sportskim terenima sa novobeogradske strane Ade Ciganlije – rekao je Manojlović. 

Predsednik udruženja „Senior” Nenad Simić kazao je da će manifestacija trajati do 16 časova i pozvao sve koji su u mogućnosti da učestvuju ili dođu da bodre takmičare. 

– Nadamo se da će ova manifestacija postati tradicionalna i da ćemo već naredne godine imati još veći odziv. Najstarijim sugrađanima potreban je ovakav vid druženja, kako bi osetili brigu društva koje im na taj način pokazuje da ih nije zaboravilo – ocenio je Simić.