četvrtak, 1. septembar 2016.

Poklon rančevi za voždovačke prvake

Opština Voždovac danas je, u znak dobrodošlice, obezbedila na poklon rančeve i pernice svim đacima prvacima iz 16 osnovnih i dve specijalne škole, saopšteno je iz ove opštine. U klupe voždovačkih osnovnih škola danas je selo 1740 prvaka, što je za 120 više nego prethodne godine.
Prvog školskog dana predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, zajedno sa članom Gradskog veća Ivanom Tomić i članom Veća opštine Milošem Stojanovićem, posetio je Osnovnu školu „Vojvoda Stepa“ u Kumodražu. 

– Ove godine, kao i prethodnih, opština je obezbedila rančeve i pernice svim đacima prvacima, sa namerom da im ulazak u klupe učinimo radosnijim i da ovim skromnim poklonom pomognemo njihovim roditeljima. Đaci koji pohađaju Osnovnu školu „Vojvoda Stepa” dobili su novi učionički blok i fiskulturnu salu. To je veliki pomak napred s obzirom na to da u škole na Voždovcu nije ulagano poslednjih  20 godina – rekao je Savić i podsetio da su u protekle dve godine uređene sve osnovne škole, uvođenjem video nadzora, adaptacijom toaleta i postavljanjem zaštitnih ograda, kao i renoviranjem sportskih terena i igrališta. On je naglasio i da je samo u toku ove godine opština izdvojila oko 46 miliona dinara za sanaciju krovova i temelja, termoizolaciju fasade i druge radove na rekonstrukciji objekata.

Tokom prvog školskog dana predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković obišao je Osnovnu školu „Janko Veselinović”, dok su ostali rukovodioci i odbornici opštine obišli  druge osnovne škole i tom prilikom najmlađim osnovcima uručili poklone kao podstrek za buduće uspehe, saopštavaju iz opštine Voždovac.