subota, 3. septembar 2016.

Održano takmičenje u pripremanju riblje čorbe na „Fish fest”- u

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i sekretar za privredu Grada Beograda Milinko Veličković otvorili su danas takmičenje u pripremanju riblje čorbe na „Fish fest”-u, koji se po deseti put održava kod „Kule Nebojša”. 

Petronijević je istakao da Sava i Dunav predstavljaju dvorište srpske prestonice, a festival „Fish fest” doprinosi povećanju svesti o njihovom očuvanju kod stanovnika prestonice, vlasnika brodova i splavova, a pre svih kod mladih ljudi, dodavši da su reke naše ogledalo. On je poželeo učesnicima takmičenja sreću u današnjem takmičenju i da pobedi najbolji. 

Sekretar za privredu je ukazao da festival poseti veliki broj građana prestonice, ali i gostiju iz zemalja u regionu, kao i da će se Sekretarijat truditi da uvede inovacije i dodatno poboljša ovaj festival. Takođe je istakao da ovakvih manifestacija u Beogradu treba da bude što više, jer doprinose promociji našeg glavnog grada i povećanju broja domaćih i stranih turista. 

Predsednica Sportsko-rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom Srbije Milada Lazić dodala je da zajedno sa Srpskim spasilačkim timom, potpomognuti prijateljima iz Zrenjanina, Valjeva i Šapca, učestvuju na takmičenju u pripremanju riblje čorbe i da se nada dobrom rezultatu.

Dragan Čerinović, predstavnik Centra za preventivnu medicinu i hrono ishranu „Dr Gifing”, kaže za Beoinfo da nema specijalnog recepta u pripremanju riblje čorbe, osim što je spremaju bez ulja, brašna i zaprške, što im je jedne godine donelo drugo mesto na takmičenju.   

Takmičenje se održava uz podšku Sekretarijata za privredu Grada Beograda, Turističke organizacije Beograda i Turistčke organizacije Srbije.