subota, 10. septembar 2016.

Goran Vesić pozvao Beograđane i goste da prisustvuju jedinstvenoj Trci oko Kalemegdana

Gradski menadžer Goran Vesić pozvao je sve Beograđane i goste Beograda da danas u 16 časova prisustvuju jedinstvenom događaju – Trci oko Kalemegdana, kojom će se obeležiti 77 godina od Velike nagrade Beograda, održane 1939. godine.

– Posle 77 godina, trkački bolidi učestvovaće u revijalnoj trci oko Kalemegdana. Malo Beograđana zna da smo bili domaćini trke Formule 1 i to jedine održane u vreme Drugog svetskog rata, po čemu je ona bila jedinstvena. Tokom podsećanja na ovaj događaj predstaviće se četrdeset automobila u četiri kategorije, a među njima će biti oldtajmeri, nacionalna klasa „fića”, stari bolidi, koji će biti izloženi na platou ispred paviljona „Cvijeta Zuzorić” neposredno pre trke – kazao je Vesić. 

On je naveo da će ovo podsećanje biti uvod u plan koji grad već ima, a to je da trka postane tradicionalna, odnosno takmičarska. 

– Namera nam je da Beograd od sledeće godine, svake prve nedelje u septembru ima svoju trku Formule 1. To je način da se vratimo na automobilsku mapu Evrope – istakao je Vesić. 

Gradski menadžer je naveo i da je prednost ove lokacije u tome što se ona veoma malo izmenila od pre skoro osam decenija. Tada je trka okupila oko sto hiljada posetilaca, te i danas ima šansu da postane odličan turistički događaj, zaključio je Vesić.