nedelja, 11. septembar 2016.

Beograd dobio „Zvezdarsku rolerijadu”

Zamenica predsednika Skupštine Beograda Andrea Radulović otvorila je večeras manifestaciju „Zvezdarska rolerijada”, koju je organizovalo Udruženja građana „Rudo”, a uz podršku Opštine Zvezdara i građana Konjarnika. Andrea Radulović je tom prilikom istakla da su građani organizovali veoma lepo druženje na Zvezdari kraj Istočne kapije Beograda – jednom od najlepših simbola našeg grada.

– U ime grada želim da zahvalim organizatorima na izuzetnoj saradnji u realizaciji manifestacije sportsko-kulturnog sadržaja, koja je od velikog značaja ne samo za Zvezdarce nego i za sve Beograđane. Veoma je važno da svi delovi grada budu podjednako zastupljeni kada je reč o ovakvim sadržajima i da svi građani Beograda imaju jednostavan pristup kulturnim, zabavnim i sportskim dešavanjima bez obzira na to u kom delu grada žive – istakla je Andrea Radulović. 

Ona je navela da će grad i dalje podržavati slične inicijative sugrađana i obogaćivati sadržaje ovakve vrste, podjednako na svim opštinama, u cilju svojevrsne decentralizacije jednog milionskog grada kakav je Beograd. Zamenica predsednika Skupštine grada je učesnicima poručila da pobedi najbrži, ali i da su svi već pobednici samim učešćem u jednom važnom događaju za Zvezdaru i Beograd. 

Predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović istakao je da nas ovakve manifestacije motivišu da se što više bavimo sportom i rekreacijom, ali i da promovišu druženje i zdrav život. O značaju govori i činjenica da će sledeće godine biti obeležena 20. godišnjica „Beogradske rolerijade”. On je poručio i da će gradska opština Zvezdara uvek podržati manifestacije od značaja za sugrađane.

Pobednici su dobili vredne nagrade – rolere, slušalice i kacige, a publika je uživala u kulturno-zabavnom programu, u kojem su nastupili muzički bend i predstavnici nekoliko plesnih škola.