petak, 16. septembar 2016.

Otvorena renovirana ambulanta u Begaljici

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i gradski menadžer Goran Vesić prisustvovali su danas otvaranju renovirane zdravstvene stanice u Begaljici, u koju je uloženo 10,3 miliona dinara.

Mladenović rekao je da je ta zdravstvena stanica rezultat zajedničkog rada Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije, Grada Beograda i Opštine Grocka. 

– Posebnu zahvalnost dugujemo i EU čijim sredstvima je do rekonstrukcije ambulante u Begaljici i došlo. Rekonstrukcija je započeta pre više od godinu dana i za to je izdvojeno 10,3 miliona dinara. Opština Grocka je izdvojila sredstva za nameštaj i sve ono što je neophodno da ambulanta proradi. Danas smo postavili standarde kako bi trebalo da izgledaju ambulante u svim našim naseljima – istakao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, sada će meštani ovog dela Grocke moći da koriste usluge fizikalne terapije koja se osam godina nije obavljala u ovoj zdravstvenoj stanici. To će, uveren je Mladenović, doneti olakšanje građanima koji su morali da putuju do centra Grocke ili da idu u neke druge domove zdravlja u centru Beograda, kako bi dobili zdravstvenu uslugu.

Gradska sekretaraka za zdravstvo Vera Dražić kazala je da se u zdravstvenoj stanici nalazi službe opšte medicine, stomatologije i fizikalna medicina.

– Grad Beograd je opredelio sredstva za nabavku nove opreme za službu fizikalne medicine i rehabilitacije. Očekujemo da će ta oprema u roku od mesec dana stići u ovu zdravstvenu stanicu – nglasila je ona i dodala da će Grad Beograd tokom ove godine za medicinsku opremu i manja investiciona ulaganja u zdravstvene objekte u Grockoj uložiti 14 miliona dinara.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja zdravstvene stanice, jer će to puno značiti stanovnicima tog dela opštine.

– Ovo je najveće ulaganje u poslednjih 30 godina u južnom delu naše opštine, kada je reč o zdravstvenim stanicama. Opština Grocka, koja je ograničena svojim budžetom, uspela je da nađe sponzore koji su ambulantu opremili nameštajem, a u tome je dosta pomogao i gradski Sekretarijat za zdravstvo – naglasio je Simonović.

Ovom događaju prisustvovali su i član Gradskog veća Milan Janković, predsednik Skupštine opštine Grocka Stefan Dilberović i direktor Doma zdravlja „Grocka” Dragiša Stanojević.