sreda, 12. oktobar 2016.

Pozorišne svečanosti „Festival pobednika festivala” u Rakovici

U Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica u subotu, 15. oktobra počeće Pozorišne svečanosti „Festival pobednika festivala”. Tog dana će u 19 časova biti organizovana izložba Muzeja pozorišne umetnosti „Miloš Žutić – gospodin glume”. U 20 časova emitovaće se film Milana Šarca „Vreme Mire Stupice”.

Dan kasnije,16. oktobra, od 20 časova organizovano je veče posvećeno autorima pozorišne muzike Bajagi i Lokneru (Momčilo Bajagić i Aleksandar Lokner). U ponedeljak, 17. oktobra, održaće se svečano otvaranje festivala predstavom „Perikle” (tekst V. Šekspir, režija Nikita Milivojević) u izvođenju Šabačkog narodnog pozorišta.

Promocija časopisa Sterijinog pozorja „Scena” održaće se u utorak od 19 časova. Sat kasnije, u 20 časova na programu je predstava „Tri sestre” u izvođenju Narodnog pozorišta „Bora Stanković” iz Vranja. Dan kasnije, 19. oktobra, od 19 časova u okviru pozorišne manufakture-teatra biće predstavljena pozorišna porodica Trifunović (Boba, Toma, Sergej i Branislav). Od 20 časova na programu je prestava „Julije Cezar” u izvođenju Narodnog pozorišta iz Sombora i Budva grad teatra.

Veče posvećeno Slobodanu Ž. Jovanoviću, televizijskom i pozorišnom reditelju, održaće se u četvrtak, 20. oktobra, od 19 časova, dok će se od 20 časova odigrati predstava „Gde je nestao Harms”, u izvođenju Narodnog pozorišta iz Niša. Poslednjeg dana manifestacije, 21. oktobra, u 20 časova na programu je predstava „Prs'o” po tekstu Remi de Voa i u režiji Olivere Đorđević, u izvođenju Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” iz Zrenjanina. Po završetku predstave biće proglašenje pobednika i zatvaranje festivala.