četvrtak, 13. oktobar 2016.

Mali: Tender za „Sava centar”, potrebno uložiti 15 miliona evra

Zgrada „Sava centra” je u katastrofalnom stanju zbog čega je objavljen tender da se nađe partner koji će uložiti minimum 15 miliona evra, koliko treba da bi se ona potpuno rekonstruisala, i koji će da preuzme upravljanje centrom kako bi se on vodio na profesionalni način, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

– Za zgradu je potrebno između 15 i 20 miliona evra i očekujemo da taj novac uloži investitor kojeg budemo pronašli kroz tendersku proceduru koja je započela juče. Cilj je da se „Sava centar” dovede u stanje koje je neophodno da bude najsavremeniji kongresni centar u regionu. Mnogo smo toga uradili za razvoj turizma u našem gradu i želimo da ponovo budemo centar kongresnog turizma, a za to nam je potreban „Sava centar” – rekao je Mali za Tanjug.

Grad je učinio mnogo toga da bude centar kongresnog turizma regiona, rekao je Mali, i dodao da je „Sava centar” neophodan kao stožer toga. 

– Bez „Sava centra”, nema ni kongresa u Beogradu – istakao je Mali, koji očekuje da će „Sava centar” ponovo biti najlepši, najveći, najbolji kongresni centar u regionu.

– Očekujemo da ćemo naći partnera koji će sve to ispoštovati, kako bismo već polovinom naredne godine krenuli u potpunu rekonstrukciju – naglasio je gradonačelnik. 

Mali je rekao da partner koji će uložiti novac takođe treba da obezbedi i profesionalno upravljanje tim centrom, kako bi bilo što više seminara, kongresa i svih ostalih događaja u Beogradu, i istakao da će grad ostati većinski vlasnik „Sava centra”. 

– U to nema sumnje, važno je da sa partnerom napravimo nešto na šta ćemo biti ponosni – rekao je Mali.