ponedeljak, 31. oktobar 2016.

Vesić: Završeni tenderi za izgradnju Ulice Bore Stankovića i izradu idejnog rešenja za most na Dunavu kod Ade Huje, uštede skoro 50 miliona dinara

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda završila tendere za izgradnju Ulice Bore Stankovića na Vračarskom platou i izradu idejnog rešenja sa studijom opravdanosti za novi most na Dunavu, kod Ade Huje. 

– Na tenderu za izgradnju Ulice Bore Stankovića na Vračarskom platou, čija je procenjena vrednost bila skoro 71 milion dinara, učestvovalo je šest kompanija, a najpovoljnija ponuda iznosila je 59.823.000 dinara. Rok za završetak ovog posla je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao – rekao je Vesić.

On je objasnio da će izgradnjom Ulice Bore Stankovića, osim što će sama ulica koja je sve opterećenija saobraćajem postati prohodnija i preglednija, konačno biti stvoreni uslovi da Hram Svetog Save dobije portu i da se tako uredi Svetosavski plato. Kako je rekao, više puta je lično, kao i zajedno sa dr Milanom Nedeljkovićem, predsednikom gradske opštine Vračar, razgovarao o ovom problemu sa patrijarhom srpskim Irinejom i veoma je srećan što je grad uspeo veoma brzo da reši višegodišnji problem koji je delom nastao i zbog toga što je bivše rukovodstvo Vračara, koje je izgubilo većinu na aprilskim izborim, svesno opstruisalo rušenje nelegalnih objekata i izgradnju ove ulice.

– Tako će ovaj deo grada, koji se poslednjih decenija ubrzano razvija, biti sređen, a porta Hrama Svetog Save uređena. U ovom delu grada izvodiće se i drugi radovi, u Ulici Mome Kapora počećemo da uređujemo plato Mome Kapora, a narednih godina planirana je i podzemna garaža u Skerlićevoj ulici, pored Narodne biblioteke Srbije – poručio je gradski menadžer i dodao da će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda tokom zime ubrzano raditi na preseljenju još dva nelegalna objekta koji se nalaze na trasi nove ulice, kako bi radovi u Ulici Bore Stankovića počeli na proleće.

Gradski menadžer je rekao da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda završila i tender za izradu idejnog projekta sa studijom opravdanosti za izgradnju mosta na Dunavu (kod Ade Huje), koji će biti deo unutrašnjeg magistralnog prstena.

– Procenjena vrednost tendera je bila 112.500.000 dinara, pobedio je konzorcijum koji je ponudio cenu od 73.569.990 dinara, a posao će obaviti za 380 kalendarskih dana –poručio je menadžer.

Vesić je na kraju naglasio da je početak radova na ova dva projekta još jedan dokaz ubrzanog razvoja Beograda i izgradnje nedostajuće infrastrukture. 

– Kada smo izabrani pre dve i po godine, Direkcija za građevinsko zemljište je radila na svega tri gradilišta, a danas imaju 61 gradilište širom Beograda – rekao je Vesić i zahvalio sjajnim ljudima iz Direkcije, koji su već 61 godinu motor razvoja Beograda.