sreda, 2. novembar 2016.

Potpisan protokol o saradnji turističkih organizacija Beograda i Trebinja

Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Trebinja potpisale su u Trebinju protokol o saradnji dva grada koji se bazira na razmeni iskustva u oblasti turizma i zajedničkim aktivnostima u promociji ovih gradova za „daleka” tržišta. Potpisali su ga direktor TOB-a Miodrag Popović i direktor TO grada Trebinja Dragan Mandić. 

Miodrag Popović je istakao da TOB promoviše Beograd širom sveta, gde glavni grad Srbije predstavlja i kompletan region u kom i Trebinje može da ima značajnu ulogu.

– Beograd i Trebinje su gradovi koji su povezani, ne danas, ne sada, nego oduvek. Te veze su ne samo prijateljske već i poslovne. Turistička organizacija Beograda je u toku ove godine posetila čitav region, na tom putu smo promovisali Beograd, ali smo i sa našim domaćinima razgovarali o uspostavljanju saradnje za takozvana prekomorska, daleka tržišta, gde se čitav region posmatra kao jedna destinacija. Mi radimo na objedinjavanju regiona kako bismo izašli na prekomorska tržišta – rekao je Popović.  

Potpisivanju protokola prisustvovali su predsednica Upravnog odbora TOB-a Magdalena Đošović i zamenik direktora TOB-a Slobodan Unković.