utorak, 22. novembar 2016.

Siniša Mali: Građevinarstvo u Beogradu pokretač razvoja privrede

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas gradilišta „A blok ” i „Savada” na Novom Beogradu.

Tom prilikom Siniša Mali podsetio je na obećanje dato pre tri godine, kada je nova gradska vlast najavila da će Beograd biti grad kranova i gradilišta.

–  Očigledno je da smo to obećanje ispunili, a danas obilazimo dva gradilišta gde stanove grade domaći investitori. Investicije u „A blok ” iznose 100 miliona evra, a u naselje „Savada” trideset miliona, što je dokaz da su i domaći i strani investitori na istom zadatku, da Beograd učine boljim i lepšim – rekao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je istakao da je ponosan na činjenicu da u ovom trenutku postoji oko 500 gradilišta u Beogradu.

– To je 500 mesta na kojima se grade stanovi, kuće i drugi objekti, pri čemu su na tim poslovima zaposleni naši radnici. Mi ćemo naredne godine imati Još više dozvola jer smo povećali efikasnost njihovog izdavanja, imaćemo još više gradilišta i iz godine u godinu taj trend ćemo povećavati. Zapošljavajući naše ljude i naše građevinske kompanije pokrećemo našu privredu napred istovremeno uređujući i naš grad – poručio je gradonačelnik Beograda.

Izgradnja kompleksa „A blok” podeljena je u četiri faze od kojih su dve već završene, dok je izgradnja treće u toku. Do sada je izgrađeno, useljeno i uknjiženo 530 stanova  i 40 lokala, a u izgradnji su još 273 stambene jedinice i 19 lokala, koji će za useljenje biti spremni krajem leta 2017. godine. Po završetku izgradnje, ovaj blok imaće ukupno 140.000 kvadrata.

U kompleksu „Savada” trenutno je u toku druga faza radova sa 200 stanova, čija će izgradnja biti završena u prvoj polovini 2017. godine. Ceo blok imaće ukupno 500 stanova, ukupne kvadrature 38.000 kvadrata stambenog, 3.000 kvadrata poslovnog prostora i 15.000 kvadrata podzemnih garaža.