utorak, 13. decembar 2016.

Vesić: U januaru prezentacija beogradskih projekata u Ljubljani

Tokom naredne godine u Ljubljani će biti održana prezentacija svih beogradskih projekata u cilju privlačenja slovenačkih investitora, najavio je gradski menadžer Goran Vesić nakon što je u Ljubljani održao sastanak sa generalnim direktorom Privredne komore Slovenije Samom Hribarom Miličem.

– Verujem da će prezentacija biti uspešna i da će slovenačke kompanije imati ideju šta mogu i gde sve mogu da investiraju u Beogradu. U Srbiji postoji skoro 400 projekata na kojima rade slovenačke kompanije. Te kompanije zapošljavaju 25.000 ljudi, a to je nešto što je za nas veoma važno i što mi poštujemo – rekao je Vesić i naglasio da je slovenačka privreda važna za Srbiju, jer je u pitanju četvrti spoljnopolitički partner Srbije. 

Vesić je na jučerašnjem sastanku naglasio da Grad Beograd nastoji da bude veoma agresivan kada je u pitanju privlačenje investitora.

– Naša politika je da ne čekamo da investitori dođu u Beograd, već da odlazimo tamo gde oni rade i pokušamo da ih zainteresujemo da ulažu u Beograd – istakao je Vesić.

On je dodao da se Grad Beograd trudi da unapred obaveštava privrednike o budućim beogradskim projektima.

– U Privrednoj komori Srbije svake godine organizujemo sastanke sa privrednicima Srbije na kojima ih unapred obaveštavamo o svim projektima koje ćemo raditi, a ovakvi sastanci u privrednim komorama regiona su takođe važni, kako bismo i te privrednike upoznali sa time šta će se raditi u Beogradu – ocenio je gradski menadžer.

Hribar Milič je rekao da je sa Vesićem razgovarao o razvojnim, investicionim i drugim mogućnostima saradnje između slovenačke i beogradske privrede.

– Saznali smo kakvi su planovi za razvoj Beograda, kao i kakve su mogućnosti za investicione projekte – rekao je Milič i izrazio zadovoljstvo što će u Ljubljani u januaru biti predstavljeni beogradski projekti.

– Uveren sam da će puno slovenačkih firmi imati interes da investira u Srbiji jer, kao što je poznato, slovenačka privreda je i sada veoma uticajna kada je reč o novim investicijama u Srbiji, a pogotovo u Beogradu. Uveren sam da ćemo naći zajednički interes i da će ta saradnja biti na obostranu korist – dodao je Milič.

Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar Srpsko-slovenačkog poslovnog kluba Žika Jovanović koji je, govoreći o poslovanju, rekao da klub funkcioniše već sedam godina. On je zahvalio gradskom menadžeru i izrazio zadovoljstvo što je tokom sastanka dogovoreno da u januaru u Ljubljani budu predstavljeni beogradski projekti.

Sastanku je prisustvovao i direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković.