petak, 17. mart 2017.

Vesić: Nastavljamo da ulažemo u obrazovni sistem

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas takmičenju voždovačkih osnovaca pod nazivom „Srbija zemlja šampiona”, koje je održano u Osnovnoj školi „Zmaj Jova Jovanović” na Voždovcu. Ovom svojevrsnom kvizu znanja o sportu prisustvovali su i članica Gradskog veća Tanja Popović, v.d. gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, kao i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

Vesić je podsetio da ova škola postoji 149 godina i da se ranije nalazila u Savamali te da je jedna od prvih u Beogradu.

– Škola je menjala mesto kako se istorija Beograda menjala. Bila je srušena u bombardovanju 6. aprila 1941. i na kraju je našla svoje mesto u naselju Braće Jerković. Opština Voždovac je jedinstvena i po tome što svim đacima prvacima poklanja torbe i pernice, a taj primer bi mogle da slede i druge opštine – rekao je Vesić i dodao da na uređenju školskih objekata zajedno rade opština, grad i republika.

Konkretno, ovo takmičenje je sportskog karaktera te je Vesić podsetio da je grad ove godine izdvojio 35 miliona dinara za sportska takmičenja u školama. Do pre nekoliko godina ta izdvajanja su iznosila šest miliona dinara.  

– To je pokazatelj koliko se svi zajedno trudimo da što više ulažemo u škole i obrazovni sistem – istakao je gradski menadžer.
Vesić je napomenuo i da je najavljeno da će upravo ova škola prihvatiti ideju o školskim uniformama, čime se inače dodatno uvodi red u školama.
Ministar Šarčević pozdravio je ovu akciju koju Opština Voždovac praktikuje i izrazio želju da se ona proširi i na druge lokalne samouprave. On je naglasio da Voždovac i na ovaj način, brigom o najmlađima pokazuje svoju uspešnost. 

Takmičenje voždovačkih osnovaca pod nazivom „Srbija zemlja šampiona” održava se po drugi put, a koncipirano je tako da učenici kroz zabavu dođu do novih saznanja o sportu, dok pobednici dobijaju vredne nagrade poput tableta, sportske opreme i rekvizita. Pobedila je OŠ „Branislav Nušić”, koja će sledeće godine biti domaćin takmičenja u ovom kvizu.