četvrtak, 30. mart 2017.

Siniša Mali: Nabavka dva vatrogasna vozila za GSP posle pet decenija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević  prisustvovali su danas u pogonu  Gradskog saobraćajnog preduzeća na Dorćolu pokaznoj vežbi  dva nova vatrogasna vozila namenjena za to javno preduzeće.

Gradonačelnik je istakao da je ovo prva nabavka vatrogasnih vozila za GSP od 1971. i 1981. godine, odnosno posle 46 godina, što dovoljno govori o nemaru u prethodnim decenijama kada je reč o GSP-u.  

– Ovo je samo nastavak naših aktivnosti kako bismo GSP konačno stavili na noge. Otvoren je novi centar za kontrolu saobraćaja, završena je rekonstrukcija pogona centrale GSP-a, kao i  restorana društvene ishrane. Nabavljeno je 55 novih autobusa, uključujući i pet elektroautobusa. Očekuje se 12 školskih i nabavka 30 novih „Ikarbusovih” zglobnih autobusa. Obnavljamo vozni park, ali i obavljamo stvari koje građani ne vide poput nabavke ova dva nova vatrogasna vozila. Ona su neophodna, ali se nadam da nikada neće biti upotrebljena – naveo je Mali. 

Direktor GSP-a Željko Milković ukazao je da je reč o vozilima za gašenje početnih požara, sa kombinovanim sistemom gašenja: penom, vodom i prahom. 

– Uporno radimo na preventivi, kao  i poboljšanju uslova rada naših zaposlenih. Ulažemo u novu opremu i poboljšavamo tehnička sredstva u našem preduzeću – ukazao je Milinković. 

Nova vozila će biti u pogonu GSP-a na Dorćolu i Novom Beogradu, koji su svrstani u prvu kategoriju ugroženosti od požara, i biće na usluzi zaštite objekata, vozila i radnika tog preduzeća od požara klase A, B i C. 

Događaju je prisustvovao i načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije Rade Milošević.