četvrtak, 20. april 2017.

Mali: Beograd menjamo nabolje, slede nove investicije

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali svečano je otvorio novi tržni centar „Big fešn“ na Karaburmi, rekavši tom prilikom da je u pitanju investicija vredna 80 miliona evra, koja će Beogradu doneti novih 1.500 radnih mesta.

Otvaranju „Big fešn“ tržnog centra prisustvovali su i glavni gradski urbanista Milutin Folić, predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, kao i ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer-Kam.

Mali je rekao da je danas veliki dan za Beograd i opštinu Palilula, jer umesto nekadašnje fabrike u stečaju, građani ovog dela grada imaju moderan tržni centar.

– Ovo je još jedan dokaz da možemo da menjamo stvari u našem gradu. Osim što stare fabrike pretvaramo u moderne objekte, na ovaj način zapošljavamo domaću građevinsku industriju i mislim da, uz pomoć investitora, menjamo lice našeg grada – rekao je Mali.

On je dodao da je za Palilulu ovo samo početak, jer slede nove investicije koje će promeniti izgled ove gradske opštine.

– Sledi uređenje Ade Huje koja bi trebalo da bude nešto novo, poput Beograda na vodi. Nakon toga uslediće izgradnja industrijske zone u Krnjači, ali i novog mosta na Dunavu, nizvodno od Pančevačkog mosta. Ne bi trebalo zaboraviti ni rekonstrukcije velikih ulica, kao što je Ruzveltova, a sve to će umnogome promeniti izgled ovog dela grada. Ne želimo da ljudi iz ovog dela grada moraju da odlaze daleko od mesta stanovanja kako bi pribavili sve što im je potrebno. Na taj način pokazujemo da sve delove Beograda ravnomerno razvijamo, ali i želju da kvalitet života bude isti u svim delovima grada – istakao je gradonačelnik.

Mali je zahvalio ambasadorki Izraela Aloni Fišer-Kam na naporima da u Srbiju i Beograd dođe što više investitora iz Izraela.

– Ovo nije ni prvi ni poslednji projekat u Beogradu. Mi ćemo nastaviti da radimo kako bismo privlačili investitore. Izdavaćemo građevinske dozvole u najkraćem mogućem roku, kako bi naša građevinska industrija imala što više posla – zaključio je Mali.

Ambasadorka Izraela naglasila je da je izgradnja šoping centra na Karaburmi još jedan dokaz prijateljstva dva naroda.

– Veoma sam ponosna jer vidim da se broj vodećih izraelskih kompanija koje se bave nekretninama, a posluju i u Srbiji, konstantno povećava. Kompanija „Big šoping centers“ posluje u Srbiji od 2007. godine i do sada je investirala oko 150 miliona evra – rekla je Fišer-Kam.

Direktor kompanije „Plaza centers“ za Srbiju Rabija Šihab zahvalio je svima sa kojima je sarađivao tokom gradnje „Big fešna“. On je rekao da duguje specijalnu zahvalnost gradonačelniku Siniši Malom i institucijama koje su bile uključene u proces.

Direktor kompanije „Big šoping centers“ Ejtan Bar Zev poželeo je dobrodošlicu svim zvanicama, rekavši da je danas posebno važan dan za njega i njegovu kompaniju.

– Danas otvaramo naš drugi tržni centar u Srbiji. To je deo naše dugoročne vizije, jer želimo da razvijamo naš brend na srpskom tržištu – rekao je Zev.