četvrtak, 20. april 2017.

Mladenović: Sve spremno za 30. Beogradski maraton

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je danas da je sve spremno za jubilarni Beogradski maraton, koji se održava u subotu, 22. aprila, s početkom u 10 sati, po 30. put.

On je, na konferenciji za novinare u Starom dvoru, poželeo dobrodošlicu promoterima ovogodišnjeg maratona, Rozi Moti – najboljoj maratonki u istoriji ovog sporta i Havijeru Sotomajoru – najboljem skakaču uvis svih vremena.

Sve gradske službe, javna preduzeća i resorni sekretarijati spremni su za maraton, istakao je Mladenović i pozvao Beograđane da se priključe subotnjoj manifestaciji i tako budu deo istorije.

– Budite deo istorije i učestvujte u Trci zadovoljstva na pet kilometara, ako se već do sada niste prijavili za trke u polumaratonu i maratonu. Dođite sa vašom decom i prijateljima i uveličajte ovaj značajan događaj. Ako niste u prilici da trčite, izađite i pozdravite maratonce i da na taj način zajedno pošaljemo lepu sliku u svet – ukazao je Mladenović i naglasio da će u subotu biti lepo vreme.

On je zahvalio preduzeću „Beogradski maraton” na urađenom poslu u organizaciji 30. maratona, kao i na ostvarenom projektu „Legende ponovo u Beogradu”, koji je okupio na jednom mestu sedam legendi atletike, među kojima su rekorderi Roza i Havijer.

Roza Mota, koja je već bila promoter Beogradskog maratona 2011. godine, izrazila je zadovoljstvo ponovnim dolaskom u srpsku prestonicu. Ona je, malo u šali, istakla da se nada će biti pozvana i na jubilarni 50. maraton. Havijer Sotomajor, koji je bio promoter prošlogodišnjeg Beogradskog maratona, dodao je da je veliko zadovoljstvo ponovo biti u glavnom gradu Srbije u okviru najmasovnijeg sportskog događaja u našoj zemlji.

Direktor „Beogradskog maratona” Dejan Nikolić zahvalio je Gradu Beogradu na nesebičnoj podršci u organizaciji maratona, i dodao da je projekat „Legende ponovo u Beogradu”, među kojima su Kevin Jang, Galina Čistjakova, Majk Pauel i Bobi Dimon, zajednički projekat sa gradom.