petak, 21. april 2017.

Beograd domaćin Prve međunarodne „Innovation Attitude” konferencije

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević obratio se danas u Pozorištu na Terazijama učesnicima Prve međunarodne konferencije pod nazivom „Innovation Attitude Summit” (INAT Summit) na kojoj učestvuje tridesetak eminentnih predavača iz deset zemalja. Samit se održava od 20. do 23. aprila.

Petronijević je učesnike pozdravio u ime Grada Beograda, koji je i pokrovitelj ovog samita. 

– Beograd je grad kreativnih ljudi, a grad podržava njihove ideje i smatra ih izuzetno važnima. Nadam se da ćete naći načina da prenesete znanje i izgradite nova prijateljstva koja će vam pomoći u budućim zanimanjima – istakao je Petronijević. 

On je mladima poželeo da uživaju u čarima Beograda, koji „živi 24 sata dnevno”.

– Preuzmite inicijative i prihvatite mogućnost da napredujete, a nama će biti čast da vam budemo partneri – poručio je Petronijević.

Cilj ove konferencije je da se okupe IT preduzetnici, stručnjaci, menadžeri i studentati radi osnaživanja domaćeg talenta i obogaćivanja domaćeg IT ekosistema putem upoznavanja sa primenom inovacija u razvoju biznisa. Biće obrađene mnoge teme, među kojima su i  upravljanje IT projektom, design thinking, pametni gradovi, veštačka inteligencija, big data, Internet of Things, psihologija uspeha i IT inovacije u brendovima za mlade, zdravstvu, turizmu i prenosivim uređajima. Okupljanje su podržale ambasade Kanade i Izraela, Grad Beograd, Privredna komora Srbije i drugi.