utorak, 25. april 2017.

Održana treća ovogodišnja licitacija „Gradskih pijaca”

Javno komunalno preduzeće „Gradske pijace” organizovale su javnu licitaciju za dodelu pijačne opreme – tezgi, rashladnih vitrina i ramova. Kako se navodi u saopštenju preduzeća, ovo je treća javna licitacija u 2017. godini, a najveće interesovanje vladalo je za veće pijace u sistemu. Tako je, primera radi, STR tezga na pijaci „Vidikovac” izlicitirana na 115.000 dinara. 

Od početka godine do danas, posredstvom javnih licitacija dodeljeno je preko 148 tezgi, rashladnih vitrina i ramova, te je isto toliko domaćinstava našlo radno mesto i počelo da ostvaruje prihode za članove svoje porodice, uz pouzdanog partnera.

Uprkos rastu broja tržnih centara i hipermarketa, pijace neguju odnos uzajamnog poverenja između kupca i prodavca, budući da sugrađani žele da znaju ko je proizveo hranu i ostale namirnice za njihovu porodicu. Istovremeno, lica koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom ili zanatstvom uvidela su da im JKP „Gradske pijace” pružaju mogućnost da pod jednakim uslovima zakupe tezgu putem javnog nadmetanja, dodaje se u saopštenju.