petak, 19. maj 2017.

Festival pozorišnih igara dece i mladih u Rakovici

Prijatelji dece Beograda i Savez kulturno-umetničkih društava Beograda organizuju   32. Festival pozorišnih igara dece i mladih Beograda, koji će se održati u ponedeljak i utorak, 22. i 23. maja, od 9 do 15.30 sati u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovice (Miška Kranjca 7). Pokrovitelj je Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu. Ulaz je slobodan za sve posetioce.

U programu će nastupiti 14 dramskih grupa, pobednika na opštinskim smotrama dramskog stvaralaštva, iz osnovnih i srednjih škola Beograda sa ukupno 193 učesnika. 

Učesnici programa iz srednjih škola su dramske grupe Devete beogradske gimnazije „Mihailo Petrović Alas”, Pete, Sedme i Dvanaeste beogradske gimnazije, kao i Dramski studio „Znakovi” i Studio „BIS!”. Iz osnovnih škola učestvovaće dramske grupe: „14. oktobar” (Rakovica), „Dušan Vukasović Diogen” (Surčin), „Marko Orešković” (Novi Beograd), „Starina Novak” (Palilula), „Veljko Dugošević” (Zvezdara), „Kosta Vujić” (Zemun), „Filip Filipović” (Voždovac) i „Lekart edukativni centar” (Stari grad). Nastupe učesnika vrednovaće žiri u sastavu: Svetlana Sretenović, glumica i dramski pedagog, i Boris Velkov, dramaturg.

Cilj festivala je promocija dramskog stvaralašva dece i mladih i afirmacija dramsko-scenske  umetnosti u osnovnim i srednjim školama u Beogradu.