ponedeljak, 22. maj 2017.

Obeležen Dan zaštite biodiverziteta u Bajfordovoj šumi

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je danas, povodom Dana zaštite biodiverziteta, predavanje za učenike Geodetske škole na temu „Ptice Bajfordove šume” koje je organizovalo JKP „Zelenilo – Beograd”.

Nakon predavanja, koje u prirodnom amfiteatru održao biolog Željko Stanimirović, gradonačelnik je zajedno sa učenicima postavio kućice za ptice na unapred predviđena mesta, a svi posetioci Bajfordove šume imali su priliku da se na više lokacija, putem postavljenih info-tabli, upoznaju sa spiskom ptica čije je stanište Banjička šuma.

– Došao sam danas da naučim nešto novo od onih koji se bave ekologijom, a istovremeno, ovde sam i da promovišem „Zelenilo” i šume Beograda kako bi naš grad bio zeleniji, humaniji i bolje mesto za život. Iz godine u godinu uređujemo sve veći broj parkova, sadimo sve više stabala, a Bajfordova šuma je pravi mali dragulj, gde stanište ima 70 vrsta ptica. Danas smo postavili nove kućice za ptice i verujem da je, kada vodite računa o ovakvim mestima, to isto kao kada vodite računa o svom stanu. Mi želimo da Beograd bude dom za sve nas i ovo je lepa prilika da pokažemo koliko brinemo o našem gradu i koliko ga volimo – kazao je Siniša Mali.

Događaju su prisustvovali generalni direktor „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević i član Opštinskog veća Voždovca Relja Ognjenović.