sreda, 24. maj 2017.

Organizacija saobraćaja za vreme litije

Tokom litije, koja se održava u čast krsne slave grada Vaznesenja Hristovog, u četvrtak, 25. maja, na snazi će biti posebna organizacija saobraćaja, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Od 9.30 do 11 časova, zbog potreba organizacije litije, za motorni saobraćaj će se zatvoriti Ulica admirala Geprata (od raskrsnice sa Balkanskom i Gavrila Principa do raskrsnice sa Dobrinjskom ulicom, kao i ulaz u Ulicu admirala Geprata iz pravca Kneza Miloša). 

Od 11 do 14 časova, za vreme prolaska litije, zatvaraće se za saobraćaj deonice litije i kako povorka bude prolazila, tako će se saobraćajnice na trasi otvarati za saobraćaj.

Trasa litije je sledeća: Ulica admirala Geprata (početak ispred Crkve Svetog Vaznesenja), Kneza Miloša (od Admirala Geprata do Kralja Milana), Kralja Milana, Terazije (zaustavljanje pet, 10 minuta ispred hotela „Moskva”), Knez Mihailova, Pariska (zaustavljanje ispred Saborne crkve), Ulica kneza Sime Markovića, Pop Lukina, Brankova, Kraljice Natalije (od Zelenog venca do Dobrinjske) i Dobrinjska ulica.

Tog dana, od 10 do 15 časova, biće uklonjeni svi privremeni montažni objekti (pokretni prodajni objekati i bašte otvorenog tipa), koji ometaju trasu litije.

Mole se sugrađani da od 10 do 14 časova zbog održavanja litije ne parkiraju svoja vozila u Ulici admirala Geprata (na potezu od Dobrinjske do Ulice kneza Miloša), u Dobrinjskoj (na potezu od Ulice kraljice Natalije do Admirala Geprata), na taksi stajalištu na Terazijama, jer će ih JKP „Parking servis” uklanjati.