četvrtak, 25. maj 2017.

Potpisan Protokol o saradnji Opštine Savski venac i Centralnog administrativnog okruga grada Moskve

U okviru „Dana Beograda u Moskvi” u glavnom gradu Ruske Federacije, danas je  potpisan Protokol o saradnji  između uprave Centralnog administrativnog okruga grada Moskve i beogradske Opštine Savski venac. Sporazum su potpisali predsednica opštine Savski venac Irena Vujović i Vladimir Goverdovskij, predsednik opštine Centralnog administrativnog okruga Grada Moskve.

Irena Vujović je ocenila da je danas veliki dan za građane Savskog venca i za rukovodstvo ove opštine.

– Trudićemo se da tradicionalno dobru saradnju još više unapredimo, a ovo je bio jedan od logičnih koraka kako bismo učvrstili veze naša dva grada i naroda, a sada i dve opštine. Po dolasku u Beograd predstoji nam implementacija svega onoga što je dogovoreno sporazumom. Ovakvi kontakti od krucijalne su važnosti za popravljanje imidža ošptine i unapređenje međunarodne saradnje, koja je u poslednje vreme bila zapostavljena. Akcenat je na saradnji u oblasti kulture, turizma, rada uprave i sve to sa najvažnijim ciljem da se unaprede usluge koje pružamo građanima. Ono što gradovi i države čine na makroplanu, opštine i lokalne samouprave treba da nastavljaju u mikrosferi, jer su one najdirektnije povezane sa građanima i znaju sve njihove potrebe  – navela je Irena Vujović.

Protokolom je predviđeno jačanje partnerskih i prijateljskih odnosa između Centralnog administrativnog okruga grada Moskve i Opštine Savski venac saradnjom u oblastima obrazovanja, kulture, sporta i turizma. Dokument podrazumeva i unapređenje razmene profesionalnih i specijalističkih iskustava na polju stanovanja, unapređenja životnih uslova, poslova koji se tiču javnog zemljišta, javne bezbednosti kao i razvijanje lokalne smouprave. Takođe, obe strane su se saglasile da nastave dosadašnju saradnju na osnovu prijateljstva i razumevanja i dogovorile se da u narednom periodu bude organizovana i uzvratna poseta kolega iz Moskve.