ponedeljak, 29. maj 2017.

Predstavljena šesta generacija formule beogradskih studenata

U okviru „Nedelje energetike”, danas je na Mašinskom fakultetu predstavljeno vozilo Formula tima „Drumska strela 2017.”, a događaju je u ime Gradske uprave grada Beograda prisustvovao v.d. sekretara za energetiku Marko Stojanović. On je povodom toga za Beoinfo istakao da je prezentacija jedna od „perjanica” manifestacije.

– Reč je o mladim ljudima i domaćoj pameti, a vozilo je rezultat njihovih višegodišnjih napora s obzirom da je napravljena šesta generacija formule. Veoma je interesantna najpre kao naučno-tehničko dostignuće, a s druge strane i zbog toga što je rezultat umeća i truda mladih ljudi – rekao je Stojanović.

On je na kraju ocenio da mnogo više podrške treba da bude usmereno ka beogradskom univerzitetu.  

Najzahtevniji studentski projekat realizovan je već sedmu godinu zaredom, a „Drumska strela 2017.” je šesta formula koju je isprojektovao i napravio tim studenata Univerziteta u Beogradu. Ove godine u timu je više od 50 studenata, koji su sedam meseci radili na izradi novog vozila, poboljšanog u sistemu oslanjanja, ergonomiji vozača, smanjenju mase vozila i spuštenijeg težišta.