ponedeljak, 19. jun 2017.

Siniša Mali se sastao sa ambasadorkom Francuske Kristin Moro

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je u oproštajnu posetu ambasadorku Republike Francuske Kristin Moro.

Mali i Moro su na sastanku, koji je održan u Starom dvoru, razgovarali o projektima koje Grad Beograd trenutno radi sa preduzećima i kompanijama iz Francuske.

– Već 13. jula očekujemo bar dve ponude francuskih kompanija za projekat sređivanja deponije u Vinči, odnosno za izgradnju postrojenja za proizvodnju energije iz đubreta. To je kompleksan projekat, kojim dugoročno rešavamo najveći ekološki problem. Takođe, očekujemo da u narednih nekoliko dana budu završeni svi detalji oko sporazuma o razumevanju za početak prifizibiliti studije za izgradnju beogradskog metroa – rekao je gradonačelnik.

Mali je na sastanku istakao da u Beogradu trenutno ima više od 500 aktivnih gradilišta, da se radi na uređenju grada, sređivanju fasada i pretvaranju centra u pešačku zonu.

– Samo ove godine sređujemo oko 180 fasada i svaka od njih će imati dekorativno osvetljenje. Time menjamo sliku našeg grada nabolje i Beograd činimo lepšim i kvalitetnijim mestom za život. Rekonstruisali smo Obilićev venac, koji je sada pretvoren u pešačku zonu, a sledi nam i izgradnja podzemnih garaža – naveo je Mali, što je ambasadorka Francuske pohvalila.

Na sastanku je bilo reči i o izgradnji francuske škole na području projekta „Beograd na vodi”.

Gradonačelnik je ambasadorki Moro poželeo puno uspeha u daljem radu i izrazio nadu da će ona, i kada ode sa mesta ambasadora u Srbiji, ponovo posetiti Beograd.