ponedeljak, 26. jun 2017.

Otvorena letnja sezona na bazenima „Tašmajdan”

Gradski menadžer Goran Vesić i direktor SRC „Tašmajdan” Milan Novović prisustvovali su danas otvaranju letnje sezone na otvorenim bazenima i tom prilikom obišli ovaj sportski centar. Događaju je prisustvovao i vršilac dužnosti sekretara za sport i omladinu Zoran Jovanović.

Vesić je rekao da je letnja sezona na ovim bazenima kasnila nedelju dana zbog održavanja Evropskog prvenstva u sinhronom plivanju za juniorke i dodao da će bazen raditi do 31. avgusta.

– Cene karata nisz povećane u odnosu na prošlu godinu, te je tako celodnevna karta 300 dinara, posle 16 sati je 200 dinara, a noćno kupanje se organizuje od 21 do 23 sata, kada vremenski uslovi to dozvole, i cena je 400 dinara. Osim toga, standardno imamo i dan za školarce, koji sa đačkom knjižicom sredom mogu da se kupaju besplatno. Imamo i veći broj ležaljki i više zelenila – istakao je Vesić i dodao da se SRC „Tašmajdan” potrudio da najstariji bazen bude na usluzi građanima.

Prema njegovim rečima, u sezoni bazen poseti više od 80.000 ljudi, a prema najavama meteorologa ovo leto će biti vrelo, tako da se očekuje i veći broj posetilaca.

– Sportski centar „Tašmajdan” stalno ulaže u svoje programe i infrastrukturu, tako da će tokom letnje pauze biti zamenjena kompletna led rasveta u dvorani „Aleksandar Nikolić” i radićemo nove svlačionice u „Ledenoj dvorani”, kako bi bile prilagođenije hokejaškim i klizačkim ekipama koje je koriste. Posebno smo ponosni na to što je otvoreni stadion „Tašmajdan”, posle nešto duže od godinu dana, zaživeo i postao mesto na kome se održavaju lepi koncerti i gde se okuplja veliki broj ljudi. Tako da „Tašmajdan” ima punu funkciju, sportsku i zabavnu, onakvu kakvu i treba da ima – naglasio je Vesić.

Gradski manadžer je rukovodstvu ovog sportskog centra čestitao na uspešno obavljenom poslu i izrazio nadu da će i ova sezona biti uspešna kao i prethodne.

Milan Novović je rekao da je juče završeno Evropsko prvenstvo bilo sjajno jer je, kako je dodao, „Tašmajdan”, spoj rekreacije i vrhunskih sportskih događaja. 

– Spremni smo za letnju sezonu, sve službe su tu, spasioci, medicinsko osoblje, tehnika, higijena, voda je vrhunskog kvaliteta, a proveru je radio Gradski zavod za javno zdravlje – istakao je Novović i zahvalio gradskoj vlasti na pomoći koju su pružali tom sportskom  centru poslednjih godina.
On je pozvao sugrađane da posete ovaj bazen i dodao da će, ukoliko vremenski uslovi dozvole, prvo noćno kupanje biti organizovano u sredu ili četvrtak.