ponedeljak, 26. jun 2017.

U Koštutnjaku nastavljena humanitarna akcija „Jedan igrač – jedna igračka”

Humanitarna akcija „Jedan igrač – jedna igračka” nastavljena je juče u predivnom ambijentu Košutnjaka uz podršku Mirjane Mavrić, članice Gradskog veća Grada Beograda zadužene za socijalnu zaštitu.

Sva deca koja su učestvovala na humanitarnom turniru donela su po jednu igračku za decu bez roditeljskog staranja. Igračke će na kraju meseca biti uručene štićenicima beogradskih domova, a cilj manifestacije je da deca budu solidarna i humana i da se druže.

– Želim da vam zahvalim što ste se odazvali pozivu i došli da se danas družimo u prirodi igrajući se. Vašim darovima kojima ćete danas obradovati vršnjake iz Zvečanske pokazujete solidarnost i humanost. Kao što smo se dogovorili, druženje se nastavlja i sledećih nedelja dok traje raspust. Danas smo svi pobedili jer smo se družili u prirodi našeg Košutnjaka – rekla je Mirjana Mavrić deci i poručila im da će se ponovi videti sledeće nedelje. 
Svoju fudbalsku veštinu juče su pokazala deca iz Zvečanske i Škole FK „Standard”. Rezultat prve utakmice je šest prema dva za Zvečansku, a druga je završena nerešeno, dva prema dva. Treće poluvreme je nastavljeno u bašti restorana Golf uz prigodan ručak, naravno,  i sladoled.

Ova humana manifestacija će se tokom letnjeg raspusta održavati u Košutnjaku svakog vikenda, a poziv da učestvuju u nastavku takmičenja, koje će u kontinuitetu trajati dva i po meseca, upućen je svim školama fudbala sa teritorije Beograda.