petak, 30. jun 2017.

Narodno pozorište dobilo novo, dekorativno osvetljenje

Glavni urbanista Milutin Folić, zajedno sa direktorom JP „Javno osvetljenje” Aleksandrom Cincar-Poposkim, prisustvovao je večeras puštanju u rad dekorativnog osvetljenja na zgradi Narodnog pozorišta. Kako je tom prilikom istakao, ovakva rasveta nema samo dekorativnu funkciju već poboljšava kompletan utisak ovog dela Beograda.  

– Dekorativna rasveta pruža osećaj sigurnosti i utiče na to da grad živi i noću i da zove da u njemu boravite na otvorenim javnim prostorima. Kad je reč o Trgu Republike, u planu je i osvetljenje Narodnog muzeja, a prošle godine „Boško Buha” i poslastičarnica nedaleko odatle, kao i Dom Vojske s druge strane, takođe su osvetljeni. Očekuje se i da objekat „Jugoeksporta”, koji je nedavno privatizovan, dobije dekorativno osvetljenje, tako da polako Trg Republike ostavlja potpuno nov utisak. U nastavku, u planu je i osvetljenje Filološkog fakulteta, poslednjeg objekta na Studentskom trgu koji nema dekorativnu rasvetu. Kada se Vasina bude zatvorila za saobraćaj, biće to potpuno drugačija slika ove centralne gradske zone – rekao je Folić. 

On je najavio osvetljavanje Beogradske tvrđave i Kalemegdanskog parka i to sa strane prema gradu, a potom i most „Gazela” do kraja godine, dok bi Pupinov most trebalo da dobije nov, dekorativan izgled naredne godine.

Aleksandar Cicnar-Poposki je precizirao da je na Narodnom pozorištu postavljeno 232 reflektora sa LED tehnologijom.