sreda, 5. jul 2017.

Mali: Rekonstrukcija Ulice Mije Kovačevića završena pet dana pre roka

Rekonstruisana Ulica Mije Kovačevića, na potezu od Bogoslovije do Ulice Čarlija Čaplina, završena je pet dana pre roka, rekao je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali. On je zajedno sa glavnim urbanistom Milutinom Folićem obišao ovu važnu saobraćajnu deonicu i tom prilikom precizirao da je urađen potpuno nov kolovoz, vertikalna i horizontalna signalizacija, tramvajske šine i kontaktna mreža.

– Protok saobraćaja će biti znatno veći, posebno kada se obnovi čitava Ruzveltova ulica. Već danas počinju radovi na deonici od Ulice Čarlija Čaplina do Svetog Nikole, koji bi trebalo da budu završeni do 28. avgusta. Nakon toga počinje treća faza od Kraljice Marije do Bulavara kralja Aleksandra i potom poslednja faza od Svetog Nikole do Kraljice Marije. Svi ovi radovi biće završeni do 16. novembra –  rekao je Mali.

Uporedo sa ovom rekonstrukcijom, obnavlja se i Bulevar oslobođenja i počinju radovi na Slaviji, a gradonačelnik je izrazio uverenje da će izvođač radova ispoštovati rokove. On je najavio i da se naredne godine očekuje rekonstrukcija Kneza Miloša, kao i velika deonica od Kraljice Marije i Cara Dušana do „25. maja”.

– Sve su to velike stvari, one koje menjaju Beograd tako što se stari bulevari čine lepšim i modernijim – ocenio je Mali.

Gradonačelnik je posebno izrazio zadovoljstvo što će se biciklističkom stazom povezati studentski domovi i Bulevar kralja Aleksandra, čime će se ispuniti dato obećanje. 

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio je na ovoj investiciji, kojom će se umnogome podići kvalitet života stanovnika ove opštine. On je najavio i da će još sto miliona dinara biti izdvojeno za asfaltiranje 32 ulice, mahom na levoj obali Dunava, a prvi radovi bi trebalo da počnu krajem ovog i početkom sledećeg meseca. 

Događaju su prisustvovali v. d. sekretari za investicije i za sobraćaj Luka Petrović i Dušan Rafailović.