petak, 14. jul 2017.

Vesić: Od večeras trinaest beogradskih fasada dobija dekorativnu rasvetu

Na trinaest obnovljenih fasada u Beogradu od večeras će biti uključeno novo dekorativno osvetljenje, čime će ove prelepe zgrade zasijati novim sjajem, što će dati lepši i sređeniji izgled našem gradu, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

– Posle rekonstrukcije, fasade dobijaju i novo dekorativno osvetljenje i to ćemo uraditi na svim obnovljenim zgradama. Od večeras će to biti na trinaest fasada u Karađorđevoj, Ulici kraljevića Marka, Krušedolskoj, na Studentskom trgu i u Dragoslava Jovanovića  – rekao je Vesić.
On je podsetio da Grad Beograd od početka godine sprovodi akciju uređenja  fasada i da je planom za ovu godinu predviđena rekonstrukcija oko 180, a više od 120 je već završeno.

– Nastavićemo sa akcijom uređenja oronulih i oštećenih fasada, jer su one pre svega nebezbedne, a isto tako ruže izgled grada. Dekorativno osvetljenje dobiće svaka od njih, te će tako centar Beograda dobiti lepši izgled. Osim sređivanja fasada, radimo i na otvaranju centra  za pešake kao i na uređenju gradskih ulica. Tako smo obnovili Ulicu Vuka Karadžića, kao i deo Zmaj Jovine i plato kod Crvenog petla, sređuje se Kosančićev venac, Obilićev venac je pretvoren u prelepo šetalište, a uskoro krećemo u sređivanje podzemnih prolaza – rekao je Vesić.

JP „Gradsko stambeno”, je od kraja 2016. i početka 2017. godine bilo anagažovano na sređivanju 87 fasada, a planom za 2017. predviđeno je da Sekretarijat za komunalne i stambene poslove sprovede mere tehničke zaštite na 54 objekta koji se, između ostalih, nalaze u Brankovoj, Pop Lukinoj, Maršala Birjuzova, na Zelenom venacu, Kolarčevoj, Džordža Vašingtona, Crnogorskoj, na Terazijama i u Bulevaru despota Stefana.