subota, 15. jul 2017.

Rešenja za probleme sa blok-vodomerima i rasturom vode

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić i izvršni direktor „Beogradskog vodovoda i kanalizacija” Milorad Milošević, zajedno sa članicom Gradskog veća Ivanom Tomić, održali su tribinu s građanima podavalskih naselja na temu načina rešavanja problema sa blok-vodomerima i rasturom vode. Kako se navodi u saopštenju iz ove opštine, u prostorijama Mesne zajednice „Rakovica” brojni zainteresovani građani imali su priliku da postave pitanja, kao i da se upoznaju sa Odlukom o uslovima i načinu izmirenja dugovanja za potrošnju vode korisnika priključenih na tehnički neuslovne mreže koje se snabdevaju vodom iz gradskog vodovoda preko priključaka sa blok vodomera.

Odlukom koju je nedavno usvojila Skupština Beograda stvoren je pravni osnov da svi građani koji imaju problem sa vodomerima, neuslovnim mrežama, visokim računima i rasturom vode sistemski reše ovaj problem.

– Realizacijom ove gradske odluke biće rešena zaostala dugovanja za potrošenu vodu. Svi sudski postupci vezani za dugovanja za neplaćene račune biće obustavljeni i ukinute fakture za rastur vode u periodu od 1. januara 2002. godine pa sve do danas, jer je to namet na „džep” građana – istakao je tom prilikom Savić.

Prema njegovim rečima, svi građani će biti pismeno obavešteni o načinu izmirenja dugovanja, a biće oslobođeni i plaćanja budućeg projekta, priključka i održavanja nove vodovodne mreže, dok će o svom trošku izabrati adekvatnog izvođača radova.

Milorad Milošević je precizirao da će novim obračunom potrošene vode biti precizirano šta su građani realno potrošili, a šta su preplatili. Svi korisnici koji su do sada plaćali rastur vode biće obeštećeni na taj način što će im višak utrošenih sredstava biti uračunat u pretplatu, naveo je on.