utorak, 25. jul 2017.

Vesić: Ulica u naselju Zuce biće asfaltirana do 24. avgusta

Gradski menadžer Goran Vesić je u voždovačkom naselju Zuce obišao radove na asfaltiranju Ulice 1. nova koji će, kako je planirano, biti završeni do 24. avgusta. 

– Grad Beograd podjednako vodi računa o centru grada, kao i o prigradskim naseljima. Naša preduzeća se trude da svuda poboljšaju kvalitet života ljudi – rekao je Vesić i precizirao da radovi u Ulici 1. nova podrazumevaju asfaltiranje 2,5 kilometara ulice, kao i izradu novog trotoara.
On je za Tanjug naglasio da se često dešava da u selima i prigradskim naseljima Beograda ne postoje trotoari, koji su veoma važni jer pre svega omogućavaju veću bezbednost dece koja idu u školu, a onda i građana koji tu žive.

Navodeći da su radovi u Ulici 1. nova počeli u martu, on je rekao da je planirano da budu završeni do 24. avgusta.

– Grad Beograd je za radove u ovoj ulici izdvojio 56 miliona dinara, što samo pokazuje da mi ne pravimo razliku između centra grada i prigradskih naselja i da se trudimo da više ulažemo u prigradska naselja jer su ona poslednjih decenija više bila zapostavljena i tu je neophodno više da se uradi – naglasio je Vesić.

Govoreći o drugim radovima u naselju Zuce, on je, između ostalog, podsetio i na novu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi „Vasa Čarapić”.

– Ovo naselje može da oseti ozbiljne promene u poslednjih nekoliko godina. Mi se trudimo i naša politika je da Beograd postane grad za sve ljude koji u njemu žive, što znači da imaju bolji komfor života odnosno da imaju igrališta, školske sale, trotoare, uređene ulice. da bez obzira na to u kom delu grada žive imaju komfor koji je neophodan za prestonicu 21. veka – naglasio je Vesić.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je da su radovi u Ulici 1. nova još jedan primer dobre saradnje koju Grad Beograd ima sa svim gradskim opštinama, a pogotovo sa Opštinom Voždovac. 

– U poslednje tri godine pravilnom raspodelom sredstava dolazimo u situaciju da i ovaj podavalski deo možemo da osnažimo i dovedemo u takvo stanje da građani iz podavalskog dela žive kao i oni u centralnom delu Voždovca – rekao je Savić.

Govoreći o radovima u naselju Zuce, on je kao primer naveo fiskulturnu salu pri Osnovnoj školi „Vasa Čarapić”, kao i postavljanje javne rasvete u skoro svim ulicama u Zucu.

– Zuce je jedino selo u podavalskom delu koje je 2013. godine dobilo uređaj za prečišćavanje otpadnih voda. Mi ćemo se potruditi da zajedno sa Gradom Beogradom obezbedimo još dva uređaja za prečišćavanje otpadnih voda, u Belom Potoku i Pinosavi – istakao je Savić.

Naglasivši da su sve škole u podavalskom delu rekonstruisane, on je rekao da je u planu rekonstrukcija još jednog ili dva doma zdravlja u tom delu grada kako bi građani koji tu žive imali podjednake uslove za život kao i oni koji žive u centralnom delu Voždovca.

Direktor Osnovne škole „Vasa Čarapić” u Zucu Dragiša Drašković izrazio je zadovoljstvo zbog sređivanja Ulice 1. nova, koje podrazumeva i izradu novog trotoara jer će to povećati bezbednost dece na putu od kuće do škole. 

Radove u Ulici 1. nova obišao je i Ivan Tejić, direktor JKP „Beograd-put”, koje je izvođač radova.