četvrtak, 10. avgust 2017.

Mali: „Ikea” je simbol promena, nečeg novog i modernog u Beogradu i Srbiji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovali su danas otvranju Robne kuće „Ikea” Beograd Istok u Bubanj potoku. Otvaranju su prisustvovali i generalni direktor „Ikee” za Jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke, regionalni direktor razvoja ove kompanije za Jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić,  direktor robne kuće Vladimir Mogu, članovi Vlade Republike Srbije, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, gradski menadžer Goran Vesić, gradski urbanista Milutin Folić, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, gradski sekretari, kao i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

Gradonačlnik Beograda izrazio je veliko zadovoljstvo otvaranjem Robne kuće „Ikea”, prve u Beogradu, istakavši da je ovo veliki i važan dan jer nije samo reč o investiciji vrednoj 70 miliona evra i više od 400 novih radnih mesta.

– Radi se o simbolu promena u našem društvu i Beogradu. „Ikea” je simbol nečeg novog i morednog, simbol ekonomskog razvoja i napretka. Jer, ako želite da imate modernu i savremenu metropolu, ne možete a da nemate ovaj kompleks sa prepoznatljivim znakom „Ikea” i to je dokaz da Srbija postaje moderna i normalna zemlja, a Beograd svetska metropola koju smo počeli da pravimo pre tri godine. „Ikea” je takođe i simbol promena – rekao je Mali.

On je podestio da je Vladislava Lalića, regionalnog direktora ove kompanije za Jugoistočnu Evropu, upoznao još dok je bio predsednik Privremenog organa Grada Beograda kako bi otklonio sve prepreke za buduća ulaganja.

– Gospodin Lalić je došao sa listom problema na nekoliko strana, nakon čega smo zajedno sa Vladom Srbije rešavali jedan po jedan i zato danas ponosno stojimo pred vama ispred nove robne kuće. Zato želim da zahvalim našim prijateljima iz „Ikee” na strpljenju i posvećenosti da ostanu i investiraju u Beogradu i Srbiji, kao i svima iz Gradske uprave jer smo zajedno obavili veliki posao. Ovaj deo grada sada poptuno drugačije izgleda i biće jedan od oslonaca ekonomskog razvoja, i to ne samo Beograda – rekao je gradonačelnik zahvalivši posebno predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na stalnoj zainteresovanosti za napredak projekta, istrajnosti da se svi problemi reše i posao uspešno završi.

Aleksandar Vučić istakao je da je danas ponosan i srećan, kao i da „Ikea” predstavlja novi simbol promena, znak za budućnost.

– U kojem god pravcu da idete, videćete da Srbija postaje moderna zemlja, da je na dobrom putu i siguran sam da ćemo tako da nastavimo. Kompaniji „Ikea” želim da ostvari dobar profit, da ostane u Srbiji. Radnicima želim da budu zadovoljni svojim poslom i da marljivo rade, a mi ćemo pomoći da u budućnosti imamo još više ovakvih projekata kako bi građani Srbije bili zadovoljniji – rekao je presednik Vučić, poželevši mnogo uspeha ovoj kompaniji u svom daljem poslovanju.

Generalni direktor „Ikee” za Jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke rekao je da ta komopanija želi da doprinese boljem standardu srpskog društva.

– U Srbiju nećemo doneti samo sjajne cene, već želimo da doprinesemo boljem standardu srpskog društva – kazao je Vanoverbeke.

On je istakao da je i predsednik Vučić inspirisan njihovim idejama i da je na to posebno ponosan. Naglašavajući da mu je zadovoljstvo što je „Ikea” otvorena danas, 16 meseci nakon postavljanja kamena temeljca, i da ima još mnogo posla koji tek predstoji.

Vladislav Lalić rekao je da očekuje da će „Ikea” godišnje imati oko 2,5 miliona posetilaca, kao i da nudi širok asortiman u kome svako može da nađe nešto za sebe.

Robna kuća „Ikea” Beograd Istok prostire se na preko 33.000 kvadrata i ima asortiman od oko 9.500 proizvoda za opremanje doma, dobrog kvaliteta i atraktivnog dizajna, po cenama koje su pristupačne većini ljudi. U sastavu robne kuće nalazi se i restoran sa skoro 500 mesta, bistro, dućan švedske hrane i igraonica za decu. Kupcima je na raspologanju parking sa 1.400 mesta.