petak, 11. avgust 2017.

„Noć muzike” 1. septembra na Tašmajdanu

Kulturna manifestacija „Noć muzike” zakazana je za 1. septembar u 20.30 časova. Simfonijski orkestar i Hor RTS-a, kao i Hor „Kolibri” pružiće priliku posetiocima da besplatno uživaju u magičnom koncertu na stadionu Tašmajdan. 

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević, koji je jedan od glavnih promotera ove manifestacije, istakao je da mu je velika čast što je u prilici da najavi drugu „Noć muzike”.

– Prva „Noć muzike” donela nam je magično veče na Tašmajdanu. Ovakvi događaji su dokaz da se uz mnogo rada, kreativnosti i ne previše novca mogu realizovati ovakvi projekti. Cilj Grada Beograda je da bude podrška ljudima koji žele da se kreativno izraze u svom gradu, kako bismo Beograd vratili na mesto koje mu pripada, a to je kulturni centar Jugoistočne Evrope. Naš zajednički zadatak je uspostavljanje boljeg sistema, zbog čega kroz konkurse finansijski i organizaciono pomažemo ovakve i slične projekte – izjavio je Petronijević i zahvalio inicijatorima i organizatorima ove ideje, koji svojim angažovanjem povećavaju kapacitete kulturne  scene našeg grada.

Predstavnik organizatora „Noći muzike” Milan Tavčar zahvalio je svim partnerima i saradnicima i apelavao na posetioce da dođu na vreme i zauzmu svoja mesta, pošto je prošle godine, prema policijskoj proceni, van stadiona ostalo 4.500 građana.

 – Sigurni smo da druga „Noć muzike” potvrđuje želju kako organizatora tako i Beograđana da naš grad dobije tradicionalnu manifestaciju kulturne muzike, koja će nas svrstati u red velikih svetskih metropola kao što su Beč, Berlin, Njujork i London. I ove godine će preko 15.000 posetilaca biti u mogućnosti da svoje leto oplemeni sjajnim notama klasične muzike.

Monika Lašanc, iz muzičke produkcije RTS-a, istakla je da ove godine postoji težak zadatak da se nadmaši i poboljša prošlogodišnja „Noć muzike”.

– Odlučili smo da posetiocima ove godine priredimo muzičko putovanje oko sveta. Obuhvatili smo sve kontinente i kompozicije 20 zemalja, kao što su kan kan, sirtaki, italijanska muzika, i naravno srpska muzika. Imaćemo i specijalne goste, a najavićemo samo najmlađe – Dečiji hor „Kolibri”. Ovaj muzički spektakl je ujedno i otvaranje sezone Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a i nadam se da će posetioci ovaj događaj prihvatiti kao poziv da naše koncerte posećuju i tokom sezone – objasnila je Monika Lašanc i otkrila da možemo očekivati i inostrane izvođače.